В Сливен стартира „Поход за свободата” по повод Европейския ден за борба с трафика хора

08:48, 17 окт 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен организира информационна кампания по повод 18 октомври - Европейския ден за борба с трафика на хора, с цел повишаване информираността на гражданите по проблемите, свързани с трафика на хора.

Акцент в кампанията тази година е „Поход за свободата” - глобално събитие, което ще се проведе в над 30 града в целия свят и хиляди хора ще кажат НЕ на съвременното робство - трафика на хора.

Походът в Сливен  стартира днес /събота/ в 11.00 часа, с маршрут бул. „Цар Освободител" № 1 - пред централния вход на Община Сливен, преминаване по главната улица до Градската градина. Всички желаещи граждани могат да се присъединят към събитието и да подкрепят каузата.

Походът ще популяризира новата денонощна, безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна Национална телефонна линия срещу трафик на хора - 080020100.

Партньори на Местната комисия за борба с трафика на хора в организирането на Поход за свободата в Сливен са Община Сливен, Професионална гимназия по хотелилерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев" и Български младежки Червен кръст - гр.Сливен.

18 октомври е Европейският ден за борба с трафика на хора. Обявен през 2007 г. по инициатива на тогавашния заместник-председател на Европейската комисия Франко Фратини. За поредна година всички европейски страни отбелязват този ден, който е важна част от дългосрочния ангажимент на Европейската комисия за превенция и борба с трафика на хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама