Предизборни ангажименти на кандидата за кмет на община Тервел Живко Георгиев

09:09, 17 окт 15 / Политика 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ЗА РАЗВИТИЕ НА КУЛТУРАТА, СПОРТА И МЛАДЕЖКИТЕ ДЕЙНОСТИ

Жителите на община Тервел от различните етноси (българи, роми, татари, турци) имат честта да са наследници на изключително богати и разнообразни традиции, които е наш дълг да съхраним за бъдещите поколения. Повече от 100 години съхранители и приносители на духовната култура са читалищата и самодейците, които участват в любителските състави. Ето защо през последните години политиката на Общината е насочена към подкрепа на различните клубове, кръжоци, школи и състави от всички 13 читалища, в които, без значение от населеното място, участват заедно деца и възрастни от 4 до 80 и повече години от всички етнически групи. Това е доказателство, че изкуството е един от инструментите за възпитание в толерантност. Посредством проект на Община Тервел, финансиран от програма „Глобални библиотеки“ читалищната библиотека разполага със средствата на компютъра, мултимедията, интернет. Библиотеката се утвърди като учебен център, който успешно партнира с местните социални звена и в този смисъл извършва и образователни, и социални услуги, сама изпълнява иновативни проекти.

През следващият мандат ще продължим с вярната посока: ще продължим да осигуряваме средства за изяви на читалищни самодейни формации,с приоритет на детския фолклорен танцов ансамбъл, певческите групи и църковния хор; ще търсим възможности за разширяване и обогатяване на дейността им чрез разширяване на репертоара и осигуряване на нов сценичен реквизит. Ще обогатяваме традиционните за нашата община фестивални събития – Добруджански събор и Конкурс „Калинка Вълчева”, ще превърнем в традиция първия песенен фестивал на домовете за стари хора „Златна възраст“;ще осигурим средства за поддържане на разнообразен афиш на традиционните за нашата община Празници на културата; ще акцентираме на предстоящи юбилейни годишнини, за да допринесем за съхраняването на родовата памет на хората от общината – специални издания, краеведски проучвания по определени теми и др.

        Спортът също е инструмент за  благоприятно въздействие върху младите хора, изгражда индивидуални и общностни качества, благоприятстващи правилното развитие на децата. Ето защо ние ще продължим да финансираме дейността на всички спортни клубове в общината – футболни, атлетически, с приоритет на спорта за подрастващите;

ще разширим обхвата на общинските спортни прояви за ученици – турнири, кросове- с включване на нови видове спорт и нови събития.Така ще провокираме младите хора да прекарват повече време в полезни за тях физически занимания; ще инвестираме в благоустрояване на градския стадион и игрищата по селата.

Културата и спортът са част и от младежките дейности, които ще продължим да осъществяваме в Общината. Традиционната общинска ваканционна програма ‘Наше лято”, която през 2015-та стана на 12 години, ще продължи да възпитава и забавлява децата на общината – с още нови и различни, но безспорно полезни занимания;Местната комисия за борба с противообществените прояви ще продължи да има своя богат календар от превантивни дейности и ще работи за превъзпитаване на млади хора с противообществени прояви;след като изградихме спортна площадка в кв.”Север”, продължаваме да работим по изграждането на клуб за учениците от този квартал.Така младежите от ромски произход ще имат достъп до полезни за тях занимания и ще се благоприятства процесът на интегрирането им в обществото.Ще продължим да пишем и разпространяваме безплатно за гражданите създаденият от нас общински вестник „Тервел”. С него информираме гражданите за събитията от съвремието, но и припомняме факти от историята на общината.

        ТУРИЗМЪТ И РЕЛИГИИТЕ са също елемент от успешната ни управленска програма. Организираните фолклорни събори, конкурси и фестивали са предпоставка за развитие и на туризма в нашата община. Въпреки ограничените възможности за създаване на устойчив туристически продукт в нашата община (липсват атрактивни природни и исторически дадености), ще финансираме дейности за подобряване на достъпа и пребиваване на природолюбители в каньона на „Суха Река” чрез изграждане на две екопътеки, места за наблюдение, както и места за почивка и игра на открито; ще търсим възможности за ремонтиране сградата и за обновяване експозициите на общинския музей, както и посредством оборудване за интерактивни занимания да го направим интересно за децата място; ще продължим дейността си по изграждане и ремонт на църковни храмове и джамии в населените места в общината.Изготвен е проект за изграждане на нов църковен храм в с. Нова Камена.Имаме готовност да започнем строителството му.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама