София под полицейска блокада заради три спортни събития

11:42, 17 окт 15 / Спорт 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната полиция затяга редиците преди трите утрешни спортни събития, които ще се проведат в София, съобщиха от СДВР. Става въпрос за дербито на „А“ група между Левски и Лудогорец от 20 ч., двубоят от „В“ група между ЦСКА и Витоша (Бистрица) от 14:15 ч., както и финалът на Европейското първенство по волейбол от 20:45 ч.

Полицейски служители ще бдят за сигурността на територията на стадионите „Георги Аспарухов“ и „Българска армия“. Засилено присъствие на униформени ще има и в целия град. Специално внимание ще бъде насочено към спирките на градския транспорт и на местата, на които съществува възможност да се засекат привържениците на противниковите отбори.

От СДВР припомнят, че е забранено да се носят огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми.

Всички фенове ще бъдат проверявани преди влизането им на стадионите дали са в нетрезво състояние и/или дали носят забранени предмети и вещи. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация.

Въпреки че вчера от Витоша (Бистрица) обявиха, че няма да играят срещу ЦСКА, тъй като се опасяват от политически безредици на стадиона, както и за сигурността на футболистите си, полицията до последно ще бъде на линия за охрана на пространството около стадиона.

Предприети са и мерки по повод шествието на „червените“ фенове след края на мача. То ще е от стадион „Българска армия” до площад „Народно събрание”.

Допълнителни полицейски сили ще бъдат ангажирани и с охрана на обществения ред в района на зала „Арена Армеец” за предстоящите финали на Европейското първенство по волейбол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама