Близо 150 жители на Разград се включиха в Световния ден на ходенето

12:47, 17 окт 15 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Близо 150 жители на Разград се включиха днес в Световния ден на ходенето, като изминаха пеша различни маршрути по алеите в градския парк.

Спортният ден бе открит от Здравко Душков - председател на Общинския клуб за футбол, волейбол, физкултура и спорт. Той отбеляза, че денят има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно ходене пеша, като най-естествена форма на движение, навсякъде и по всяко време.

В проявата участваха хора от различни възрасти - от 6 до 80-годишни, обединени от любовта си към най-достъпния масов спорт. Имаше ученици от всички учебни заведения в града, членове на туристическото дружество в града, представители на пенсионерския клуб и др. Всеки участник измина чрез ходене различни обозначени маршрути с дължина 1000, 2000 и 3000 м., които започваха и завършваха пред Ронда.

В края на спортната проява се разигра томбола с различни награди - тениски с логото на Световния ден, тениски на Лудогорец, спортни чанти и др.

Инициативата се организира за 23-та поредна година от община Разград, съвместно с туристическо дружество „Буйна гора” и Общинския клуб за футбол, волейбол, физкултура и спорт. Проявата е в рамките на програмата на Международната асоциация „Спорт за всички” и има за цел да популяризира здравословния начин на живот и да накара повече хора да се движат.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама