Председателят на БСП Михаил Миков: Търговище е еталон за социална политика

13:47, 17 окт 15 / Политика 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният съвет на Българската социалистическа партия проведе предизборна среща в Търговище, на която присъстваха кандидатът за кмет Диан Цонев и колегите му, които ще се борят на местните избори в Попово, Омуртаг и Антоново, както и водачите на листите за общински съветници. Специално за събитието пристигна председателят на НС на БСП Михаил Миков.

„Имам най-добре структурираната програма за действие, в която са ясни дейности, срокове, източници на финансиране”, обяви категорично кандидатът за кмет на Търговище Диан Цонев. Като свой приоритет той определи социалната политика.

„Имаме дупки и незавършен ВиК проект. Дупките ще ги завършим, ВиК проектът ще си отиде, но хората ще останат. Всичко друго ще се подреди, но за какво са ни улици зелени площи, детски градини, ако не за хората които са в Търговище. Моята програма е насочена към тях”, заяви Цонев.

„За първи път в Търговище направихме онази промяна която мечтаем от години – да подмладим нашата листа”, обяви досегашния кмет Красимир Мирев, който е водач на листата за общински съветници на БСП. Той подчерта, че в предложените за местния парламент има хора с доказан опит и авторитет, но също така и много млади кандидати с ентусиазъм и себеотдаване.

Мирев разкритикува политическото номадство, избуяло и в местната организация на червените, но изрази надежда, че това ще има и положителна страна и ще помогне на БСП да заеме естественото си място в политическото пространство.

„Ние направихме уникален социален модел. Много кметове на ГЕРБ са идвали тук и копираха неща от нашата община като например за безплатните детски градини. Не искаме да предоставим това, което като мравки сме събирали и пазили на друг, които ще го изконсумират за себе си”, сподели градоначалникът и призова социалистите да излязат на местните избори като един юмрук, като достойна и сериозна партия, която има бъдеще.

Председателят на Националния съвет на БСП Михаил Миков обяви, че партията оценява постиженията на своите добри кметове, сред които е Красимир Мирев, избрали подхода да поставят на първо място хората в региона.

„Срещу нас са политическите проекти, които участват в управлението заради властта. Те се появяват консумират власт и изчезват, а после идват нови. Това води до разложение и упадък на доверието на хората в политиката и партиите” предупреди Миков.

„Заради политиците, които лъжат надеждите на хората, прескачат от партия в партия, за да обслужват своите интереси, хората са загубили вяра, че гласът им е важен, за да се представляват техните интереси. Кандидатите на левицата обаче ще се борят за връщането на доверието на хората“, категоричен бе председателят на БСП.

Той оцени като последователността като най-ценното качество на политиците и даде пример с досегашния кмет на Търговище Красимир Мирев, когото сподели, че познава още от Великото народно събрание, като последователен в своите политики.

„Това е характер, кураж и разберете, че ако бъдете последователни това ще се оцени от вашите близки и приятели и от хората, които ще срещате в политическата си кариера. И един ден ще бъдете удовлетворени от себе си, че сте го правили за обществото, за хората. Вие сте силата с бъдеще. Тези които са тръгнали да се отъркат във властта, да разпределят обществените поръчки, да назначат родата си, те нямат шанс”, призова лидерът на БСП.

Областния председател на БСП Явор Куюмджиев  пожела след изборите левицата да има поне двама общински кметове в региона и най-малко 28 общински съветници в местните парламенти.

По време на срещата, лидерът на БСП Михаил Миков връчи партийни билети на шестима от последните 50 новоприети членове на партията от началото на тази година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама