Уредник в Художествената галерия в Русе представи експозицията с икони на национален форум

14:16, 17 окт 15 / Култура 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уредникът на Художествена галерия – Русе (РХГ) Мария Тодорова взе участие в Третата национална среща „Съхраняването на националната идентичност и музеите в България, като част от устойчивото развитие”, съобщиха от културната институция в дунавския град.

Събитието е организирано от Художествената галерия „Илия Бешков”, Регионалния исторически музей в Плевен и Община Плевен в партньорство с Министерството на културата и Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства”.

Срещата се състоя от 14 до 16 октомври. В нея взеха участие над 100 представители на музеи и галерии в страната и експерти от Министерството на културата. Форумът с мото "Духовните средища в българските земи от ХV – ХIХ в. – книжовни и образователни центрове” съдържаше 40 презентации с изследвания, събития и факти, допринасящи за съхраняване на националната ни идентичност в посочения период.

Броят на присъединилите се галерийни работници от страната бе петнадесет, като шест от тях имаха възможност да представят своите теми. Уредникът Мария Тодорова участва с презентация „Иконата преди и сега”, проследяваща възникването на едноименната постоянна експозиция с творби, създадени в периода ХVІІ – ХХ век. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама