Горските пътници в столичния кв. "Лозенец" все още чакат заветния асфалт (снимки)

14:57, 17 окт 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жители на столичния квартал „Лозенец“ се оплакаха пред София Topnovini.bg, че са недоволни от изпълнението на ремонтните дейности по ул. „Горски пътник“. В началото на месеца наш екип провери на място как върви полагането на асфалт по улицата, за която местните твърдяха, че не напразно има такова име заради чакъла и калта, които били неизменен спътник от визията ѝ.

Малко повече от две седмици след първия ни репортаж, екипът ни отново провери как вървят ремонтните дейности. Възрастен мъж разказа, че улицата е затворена от доста дълго време, а само част от нея се ремонтира, което създава неудобство за преминаване с автомобили на живеещите там.

„Няма оправия. Нещата не са на хубаво“, заяви лаконично той.

Повечето от преминаващите не знаеха  каква е причината, за да се ремонтира само част от ул. „Горски пътник“ - от ул. „Богатица“ до бул. „Черни връх“. Младеж коментира, че преди 3-4 месеца е сменян топлопровода там, но след това не е асфалтирано, а само е налята баластра.

„Не е правилно, че са оставили улицата в това състояние“, допълни той.

При вида на екипа на София Topnovini.bg местните бързо се събраха, за да разкажат какви са другите проблеми около преасфалтирането на ул. "Горски пътник".

"Има разлив на масло и хората си чупят колите. Защо се слагат павета от едната страна на пътното платно", бяха само част от оплакванията на гражданите. 

"Не знам защо има и павета, след като на информационната табела за ремонтните дейности пише, че ще се асфалтира", добави възрастна жена, която се разхождаше с внучето си. Някои дори чули, че ще се прави "зелена зона" точно на тази улица.

Работниците на място уточниха, че ще изливат втория пласт асфалт съвсем скоро. По техните думи другата част от улицата също ще бъде преасфалтирана.

"Павета се слагат по изискване на кмета", отбеляза един от тях.

От пресцентъра на район "Лозенец" заявиха пред София Topnovini.bg, че ще бъде осъществено цялостното планирано преасфалтиране на ул. "Горски пътник". Забавянето е заради довършителни работи на "Топлофикация София" на улицата. Те потвърдиха, че настилката от павета се прави по европейски модел и отрекоха там да бъде "зелена зона" за паркиране. По техните думи желанието на жителите е било да не се вдига шум от автомобилите през нощта, затова и едната част от платното е само асфалт.

Припомняме, че изпълнението на проекта започна на 20 август и трябваше да бъде завършено за 48 дни. Фирмата изпълнител е "ИСА 2000" ЕООД, а възложител е Столичната община. София Topnovini.bg ще продължи да следи развитието на ремонтните дейности там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама