В десет секционни комисии в Добрич ще могат да гласуват хора с увреждания

15:11, 17 окт 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В десет избирателни секции в Добрич, които са разположени в училища, детски заведения и други обществени сгради, хора с увредено зрение или затруднения в придвижването ще могат да гласуват на 25 октомври, съобщиха от общината.

Според информацията от местата за гласуване и досегашния опит, като подходящи за гласуване на хора с увреждания места, са определени секциите в детска ясла № 4, СОУ „П.Р.Славейков”, Общински младежки център, Хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий”, Професионална гимназия по туризъм „П.К.Яворов”, ОУ „Хан Аспарух”, дирекция „Социално подпомагане”, ЦДГ №18, СОУ „Д. Талев”.

В сградите, където има избирателни секции на втори етаж, са уточнени секциите с най-малък брой избиратели на първи етаж, които се определят за гласуване на хора с увреждания. Това са секции, разположени на първия етаж в ОУ „Хр. Ботев”, ЦДГ № 9, ОУ „Христо Смирненски”, ЦДГ № 24, ЦДГ № 12, ОУ „Й. Йовков”, ОУ „П. Волов” и СОУ „Л. Каравелов”. Допълнителното предназначение на съответните избирателни секции, както и входовете на сградите с такива секции, ще бъде обозначено с табели и знаци.

Хората, нуждаещи се от помощ за придвижване до избирателните секции в деня на изборите/ референдума, могат да подават заявки в общината на телефони 058/600-416 и 058/600-702, или в Община Добрич, както и на е-адрес [email protected]. В деня на изборите - 25 октомври, заявки се приемат от 6 до 18.15 ч. При заявяване, от общината се осигурява автомобил за транспортиране на хора с увреждания. В седмицата преди деня на изборите/ референдума от 8 до 17 ч. може да се направи предварителна заявка и в ПГ „Комерс” ООД за ползване в изборния ден – 25 октомври 2015 г. на специализирания микробус за хора с увреждания – на цената на билет от градския транспорт. Телефонът за заявки е 058/601-400.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама