Застреляният афганистанец може да е бил водач на бежанската група

15:14, 17 окт 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Афганистанецът, който бе застрелян преди ден от граничен полицай край Средец, може да е бил водач на бежанската група от 54 души. Това са съобщили пред Нова телевизия полицаи от разследването, пожелали анонимност.

По техни думи, няма как човек да се ориентира в района от границата до моста, край който се случи инцидента, без да има специален водач, който да навигира.

"Вълкан Хамбарлиев е в гранична полиция от създаването на Районното управление в Средец. Той е стар и опитен полицай. Спокоен човек е, не е агресивен. Познавам семейството му. Това са едни добри хора", пък е заявил приятел на граничния полицай, произвел фаталния изстрел в четвъртък вечерта. "Мисля, че това не са бежанци", е допълнил още той.

На въпроса какво мисли за версията с рикоширалия куршум, той е отговорил: "Инцидентът е станал в тъмната част на деня. Вълкан няма как да знае какво има над него".

Припомняме, че от вчера в Средец тече подписка в подкрепа на граничния полицай. В един магазин на метри от дома на полицая вече са се подписали 70 души.

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров също започна подписка с искане граничарите от Средец, замесени в случая, да бъдат наградени с висше държавно отличие.

Късно снощи вицепремиерът Румяна Бъчварова също подкрепи граничните полицаи с думите: „Аз лично мисля, че в тази ситуация нашите служители са действали много смело и рисково, с цел да задържат тази група от нелегални имигранти. Нека не забравяме, че първото нещо, което трябва да помним е, че става въпрос за незаконно пременаване на българската граница. Нашето основно задължение е да я пазим и да не допускаме нелегалното пресичане на браздата“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама