Връчиха дипломите на отличниците-медалисти от ВУАРР в Сливен

15:31, 17 окт 15 25 1077 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В препълнената зала „Зора“ се проведе тържествената церемония, с която завършващите студенти от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив (ВУАРР), Филиал Сливен, получиха своите дипломи.

Официални гости на събитието бяха областният управител Димитър Сяров и заместник-ректорът на ВУАРР Пловдив – проф. д-р Марияна Иванова, както и ръководители и преподаватели в сливенския филиал на висшето учебно заведение.

„Поздравявам всички завършващи за това, че са решили да поемат пътя на знанието и образованието и са го извървели с труд и постоянство до край! Един от най-важните фактори за добра реализация в нашето съвремие е образованието. Днес то се възпитава. Ето защо трябва да сте признателни на своите семейства, че са ви дали този пример или дори само че са ви насърчили в това да се обучавате, да развивате потенциала си и от днес да търсите една още по-добра реализация. Поздравявам ви за индивидуалния успех на всеки от вас и на вашите преподаватели и ви желая много късмет!“, поздрави областният управител Димитър Сяров.

В академичното си слово, проф. д-р Марияна Иванова също изказа искрените си пожелания към завършващите магистри и бакалаври: „Пожелавам на всички вас, вървейки по своя собствен път със знанията и уменията, получени във ВУАРР, смело да доказвате, че сте достойни да отстоявате мечтите си! Имайте куража като истински възпитаници на нашето висше училище, да се стремите да реализирате и най-смелите си идеи!“.

Към студентите се обърнаха и техните преподаватели от филиала в Сливен, както и студентите-златни медалисти на Випуск 2015 – Милка Дичева за магистрите и Светослав Атанасов – за бакалаврите. Те двамата, както и останалите отличници-медалисти, получиха своите дипломи и медали лично от областния управител, който сподели удовлетвореността си от това, че всички тези перспективни млади хора са избрали да се обучават, оставайки в Сливенска област и избирайки актуалните специалности, предлагани от ВУАРР в града. Дипломираните в Сливен за тази година са 176 бакалаври и 37 магистри.

ВУАРР е сред малкото български висши училища, издаващи безплатно на всички свои дипломиращи се студенти Европейско дипломно приложение на английски език, съгласно Европейската система за натрупване и трансфер на кредити, одобрено от Министерството на образованието и науката.

През тази академична година, ВУАРР разкри прием по още две нови специалности – бакалавър „Счетоводство“ и магистър по „Здравен мениджмънт“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама