Ръст на болните от варицела отбелязва РЗИ-Русе

16:47, 17 окт 15 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръст на заболелите от варицела отбелязва с отчета си за периода от 2-и до 8 август РЗИ-Русе. С тръгването на децата на ясла, градина и училище, е скочил броя на болните. За две седмици – между 11-и и 24-и сепетември, са открити 26 болни от този вид шарка. В споменатия в началото времеви отрязък пък те са били по-малко – 19, но пък са открити само за 6 дни.

През лятото имаше периоди, когато нямаше новооткрити случаи на заболели от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ), но със захлаждането на времето тези заболявания се появиха отново.

По-големият им брой е бил във втората декада септември и първата половина на третият десетдневен период на месеца. Тогава заболеваемостта а е била 84,56 на 10 000, а в началото на октомври – 62.91. Цифрите са много далече от притеснителните нива на броят болни от грип и ОРЗ.

Със захлаждането на времето се отчита много лек спад на болните от ентероколит, салмонелоза, ротавирусен ентерит, но кампилобактериозата и скарлатината запазват нивата си. Появяват се отделни случаи на различни видове вирусен хепатит.

За последните два отчетни периода няма нови случаи на туберкулоза, но през лятото, въпреки топлото време, болестта на бедността и недохранването продължаваше да присъства в отчетите за заболеваемостта в Русенска област. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама