С премиера на „Дванайсета нощ“ на Шекспир започва програмата за ноември на ДТ „Сава Огнянов“ - Русе

17:54, 17 окт 15 / Култура 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С премиерния спектакъл „Дванайсета нощ“ на Уилям Шекспир започва програмата за ноември на Драматичния театър „Сава Огнянов“ в Русе. Почитателите на Мелпомена могат да го гледат на 8 ноември от 19.00 часа в Голямата зала на Доходното здание. Използван е преводът на Валери Петров, постановката е на Петър Денчев, сценографията и костюмите са дело на Елица Георгиева, а музиката на Пламен Мирчев – Мирона.

На 11.11.2015 г. гостува Драматичният театър на Добрич с пиесата „Чифликът край границата“ от Йордан Йовков, с участието на Борис Луканов. Началният час отново е 19.00, а мястото – пак Голямата сцена. Постановката е на Павел Павлов.

На 16 ноември, понеделник, продължава успешното поставяне на комедията „Помощ, жена ми е луда“ от Жан Барбие с Христо Гърбов. Постановка – Орлин Дяков; Голяма сцена, 19.00 часа.

Театрална къща „Вива Арте“ ще гостува на 19 ноември, четврътък, от 19.00 часа, на Голямата сцена със спектакъла „Опасно за живота“ от Пиер Шено. Постановката е на Асен Блатечки, който ще участва в пиесата. Освен него публиката ще види на сцената и Невена Бузукова.

„Сирано дьо Бержерак“ от Едмон Ростан ще могат да гледат русенци на 23 ноември, понеделник, от 19.00 часа на Голямата сцена. Постановката е е на Бина Харалампиева, с участието на Герасим Георгиев – Геро.

На 25 ноември, сряда, отново ще бъде поставен спектакълът „Дванайсета нощ“.

На 29 ноември, неделя, от 19.00 часа на Голямата сцена за пореден път ще се играе театрално-танцовият спектакъл „Шибил“, по едноименния разказ на Йордан Йовков. Драматизацията и постановката са на Орилн Дяков, хореограф-постановчик е Богдан Донев, със специалното участие на танцьори от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ - Русе.

В последния ден на единадесетия месец от година МТЦ Варна гостува със „Свекълва“ от Антон Страшимиров. Мястото е Голямана зала на Доходното здание, а часът 19.00.

През изтичащия октомври продължава Есенният театрален салон. На 20-о число русенци отново могат да видят „Сирано дьо Бержерак“, в Голямата зала от 19.00 ч. В същия час, но в камерната зала „Слави Шкаров“ Държавният куклен театър на Варна ще представи авторският спектакъл за деца „Фолклорни фантазии“ на актьорите Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска и Живко Жеков.

На 21 октомври е театрлано-танцовият спектакъл „Шибил“. Ня 27.10.2015 г. гостува Драматичният театър на Ловеч с „Опечалената фамилия“ от Бранислав Нушич, отново на Голямата сцена, от 19.00 часа. Постановката е на Йосиф Сърчеджиев.

На 29 октомври от 19.00 часа е спектакълът „Бяло върху бяло“ от Майя Праматарова, който ще се играе в Малката зала „Константин Димчев“. Постановката е на Венцислав Асенов.

Също на 29-и, както и на 30-и, е авторският спектакъл за деца на Орлин Дяков „Приказка от грешки“.

Закриването на Есенния театрален сезон е на 2 ноември със спектакъла „В полите на Витоша“ от Пейо Яворов, с участието на Иван Радоев, Явор Бахаров и Йоана Буковска. Той ще бъде поставен на Голямата сцена, от 19.00 часа.

За утре пък, 18 октомври, неделя, Държавният куклен театър в Русе е подготвил поредна премиера за малките си зрители. Те ще могат да гледат приключенията на героите от „Приказка за мечтатели“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама