Кари Брадшоу стъпи у нас, обувките ѝ са изложени в София (галерия)

18:48, 17 окт 15 / Любопитно 25 725 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Боже, мой! Знаете ли какво е това? Това са Маноло Бланик Мери Джейн. Мислех си, че са градски мит“.

Това казва една от най-известните филмови героини Кари Брадшоу от сериала "Сексът и градът", виждайки поредния чифт скъпи обувки, които трябва да притежава.

Е, сега тези Маноло Бланик „Мери Джейн“ са и в София и могат да бъдат видени на живо. Те са част от уникалната експозиция "We love shoes", която гостува у нас по повод 10-ия рожден ден на телевизия FOX Life.

Това са 50 чифта обувки, сътворени от световните дизайнери Маноло Бланик, Джими Чу, Кристиан Лубутен и Вивиан Уестууд.

Някои от тях са шити специално за жените, които са ги носили. Най-голям интерес обаче будят именно обувките на героинята на Сара Джесика Паркър, за които милиони жени по света мечтаят.

В колекцията са тъмносините велурени обувки с катарама от скъпоценни камъни, с които Тузара предложи брак на Кари. Този модел на Маноло Бланик стана най-търсеният в Америка буквално за една нощ.

Обувките на Кари Брадшоу станаха известни не само с това, че са любими на героинята, но и с цената, която струват - между 400 и 1000 долара.

В експозицията са и небезизвестните „Фифи“ или „Пигали“ . Модел на Кристиян Лубутен, чиито първи чифт е купен лично от певицата Дженифър Лопес. Тя плаща за обувките 5000 долара.

Любителките ще видят и обувки носени от Бионсе, Джулия Робъртс, Джесика Бийл, Рита Ора и Ким Кардашиян.

Изложбата започна преди броени дни и тълпите от любопитни посетителки не спират. Реакциите са от „искам ги“ до „е, просто обувки“.

Елена е тук, защото „обича „Сексът и градът“, а главната героиня е идолът ѝ.

„Предполагам, че при много млади момичета е така. Коя жена не иска да носи такива обувки и да има такива дрехи. Според мен филмът е и много полезен, защото точно така трябва да се поддържа всяка жена, независимо на колко години е“, обяснява тя.

Много се спряха при обувките, за да разберат за какво е суматохата.

„Това са просто обувки. Не разбирам какво толкова има в тях, че чак да им правят изложба. А да не говорим, колко са скъпи“, каза момиче, което се чудеше какво е изложено, че предизвиква такъв интерес.

Е, просто обувки или не, е въпрос на мнение. Друг е и въпросът дали тази експозиция би била толкова интересна ако обувките в нея не бяха носени от световноизвестни личности.

Всеки, който желае, може да я разгледа до 5 ноември в мол Paradise.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама