„Патриотите – ВМРО“: Трябва да изградим спортни навици у младите

19:51, 17 окт 15 / Политика 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за кмет на Община Русе от „Патриотите - ВМРО“ Искрен Веселинов, заедно с водача на листата и част от останалите кандидати за общински съветници от коалицията Галин Григоров, Стефан Бучаков, Луиза Попова и Боян Драганов, организираха открит урок по езда за деца.

Той се проведе по идея на Искрен Веселинов, съвместно с Клуба по конен спорт „Русе Хорс“. На урока присъстваха малчугани и родители, които проявиха голям интерес към благородните животни. Някои от гостите-малчугани за пръв път се докоснаха до конете, като дори изявиха желание да продължат своите занимания с езда и в бъдеще.

Искрен Веселинов припомни, че един от основните акценти в програмата му е изграждането на спортни навици сред младите. Русе трябва да продължи да развива спортната си инфраструктура, за да осигурява възможност за пълноценен отдих и физическо развитие на гражданите, смята кандидатът за кмет от „Патриотите-ВМРО“. В същото време, трябва да се поддържат и водещите спортни клубове, които определят имиджа на града в национален и европейски мащаб, смята той.

Според него също така е крайно време за основен ремонт на Градския стадион, за да бъде модернизиран той и да отговаря на изискванията на ХХІ век. Това включва подмяна на тревното покритие, изграждане на нова покрита трибуна и осветление, за да могат да се играят вечерни мачове, каквито са изискванията за „А“ група. Трябва да бъде довършено и поставянето на седалки по секторите зад двете врати.

От "Патриотите - ВМРО" са и за довършване на паркингите около и под залата „Булстрад Арена“. Подземният паркинг е общинска собственост и отговорността за изграждането му пада върху градската управа.

Според Веселинов и съмишлениците му е необходимо общинската администрация да се погрижи за намиране на стабилен спонсор за футболния отбор на „Дунав“-Русе, който в момента се движи добре в „Б“ група и има реални шансове за завръщане в елита, нещо, за което русенци мечтаят от десетилетия. За това обаче ще бъдат нужни доста средства.

Ако Веселинов спечели изборите, Общината ще продължи да помага и на баскетболния клуб „Дунав“, с цел поддържане на нивото на шампионките от „Дунав 8806“ и завръщане на мъжкия тим в елитния баскетбол.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама