Паднахме мъжки от Франция

23:05, 17 окт 15 / Спорт 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В изключително драматичен и инфарктен мач българският национален отбор по волейбол падна от Франция с 3:2 гейма. Въпреки че "петлите" бяха абсолютен фаворит, след като допуснаха едва една загуба в последните си 22 мача, нашите момчета не се дадоха нито за миг и се бориха за победата докрай с всички сили.

"Лъвовете" загубиха, след като поведоха в първите два гейма с 25:17 и 25:22. След това обаче "петлите" се освестиха и се завърнаха на терена, като спечелиха следващите три гейма с 24:26, 21:25, 12:15.

Утре нашите момчета ще играят с Италия за третото място. На финала пък ще се срещнат отборите на Италия и Франция.

"Играхме като равен с равен от началото до края с най-добрия отбор в света за тази година", каза капитанът Владимир Николов. Той призна обаче отборът е направил няколко грешки, които са се оказали фатални.

"Мисля, че се борихме, момчетата дадоха всичко от себе си. При един такъв мач трябва да отдадем заслуженото и на противника. Може да съжаляваме за третия гейм, в който загубихме инициативата и загубихме концентрация. В крайна сметка трябва да се опитаме да се възстановим психически и физически за една нощ, което е почти невъзможно, защото този полуфинал ще остане завинаги в мислите ни. Но трябва да се концентрираме, защото утре имаме мач за бронза и то срещу противник, който със сигурност ще искат да си тръгнат с нещо от първенството", коментира селекционерът на отбора Пламен Константинов.

Той посочи, че никой не трябва да бъде обвиняван конкретно. "Ние побеждаваме като отбор и трябва да губим като отбор", допълни треньорът. Константинов благодари на публиката, като посочи, че именно феновете са дали сила на отбора да стигнат до тук. "В тежки моменти момчетата успяха да се съвземат и да се върнат именно заради публиката", каза още селекционерът в ефира на БНТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама