Чакат новото ръководство на общината да реши казуса с Фабулис

07:36, 18 окт 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият кмет на община Шумен ще трябва да разреши ситуацията със спортния комплекс „Фабулис”, смята юрисконсултът на общината Иван Кавръков.

Отварянето на спортно-развлекателния център се забави много във времето и общината губи пари от това.

Дотук само от несъбраните наеми са се натрупали около 35 хил. лв. Съоръжението бе отдадено под наем преди повече от година, но новите му стопани нито са извършили запланувания ремонт, нито плащат наем и не са готови за отварянето на комплекса.

Няколкократно общински комисии са посещавали обекта и месеци наред продължава кореспонденцията им с некоректните наематели – шуменската фирма „Ексит”.

„Последната определена дата, на която „Фабулис” трябваше да отвори бе 1 октомври, но това не се случи. Ремонтът не е завършен, вътре в центъра на практика няма нищо. Съоръжението за боулинг е неизползваемо и с изкъртена електроника. Наемателите не са подписали и предложения от общинска администрация анекс към договора”, допълни Кавръков.

Според Добромир Жеков - управител на общинското предприятие „Мадарски конник”, което стопанисва обекта, към наемателите е отправено последно предупреждение, че общината вероятно ще прекрати договора.

Той посочи, че за съжаление на този етап няма други кандидати да вземат и експлоатират комплекса.

ТОП НОВИНИ припомня, че шуменската фирма „Ексит” нае „Фабулис” през януари миналата година за срок от 10 години. Месечният наем бе определен на 2 500 лв. като общината се договори да приспадне вноските за 5 месеца от сметката за извършения ремонт, а фирмата се ангажира да вложи за неотложни ремонти 36 900 лв.

Преди няколко месеца наемателката поиска удължаване на гратисния период  за наема и поиска да й се признаят около 100 хил. лв. направени разходи за ремонт.

След оглед от страна на общинската комисия се оказа, че има несъответствия между исканията и представените документи и че в сградата почти нищо не е направено.

В крайна сметка спортно-развлекателният център стои неизползваем и се руши вече пета година, след като през 2010 г. Общината прекрати договора с концесионера Николай Николов заради неспазени условия в договора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама