АДФИ установи нарушения при обществените поръчки в Цар Калоян и Лозница

08:08, 18 окт 15 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нарушения при обществените поръчки на общините Цар Калоян и Лозница е открила Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) при проверки през третото тримесечие на годината.

Най-много са установените нередности в община Лозница. Финансовите инспектори са извършили проверки за спазване на нормативната уредба в областта на обществените поръчки при изразходването на средствата, предоставени на общината по министерското постановление от февруари 2014 година. Средствата са за финансиране на проектите „Изграждане на Център за настаняване от семеен тип с.Крояч“; „Повишаване на енергийната ефективност на ОУ „Кирил и Методий“ с.Трапище“; „Изграждане на комбинирани спортни площадки в с.Студенец, с.Градина и с.Манастирци“, ремонт на път, Островче-Сейдол - местност „Тюлбето“; ремонт на общински път Лозница-Манастирци и реехабилитацията на отсечката Пороище-Студенец-Градина.

АДФИ е извършила проверка и за законосъобразност на проведена през 2014 година обществена поръчка с предмет „Избор на консултантски услуги, свързани с управлението на проект „Подобряване достъпа до основни услуги на населението на Община Лозница чрез реконструкция на общински пътища и рехабилитация на водоснабдителна мрежа“. Направена е проверка и на проведена през 2014 година обществена поръчка с предмет „Избор на консултант за осъществяване на консултантски услуги, свързани с управлението на проект „Реконструкция и ремонт на читалищата на територията на Община Лозница“.

Установените общо нарушения са 29 на стойност 1 612 078 лева, а съставените актове за установяване на административни нарушения са четири.

Четири са нарушенията, констатирани при направената финансова инспекция в община Цар Калоян. Инспекторите на Агенцията за държавна финансова инспекция са проверили две обществени поръчки на местната управа, като те са също за проекти по инвестиционната програма. Това са  проектите „Спортен център” и „Разширение на СОУ „Христо Ботев” в Цар Калоян.

Стойността на проверените обществени поръчки е  2 931 738 лева. Инспекторите са установили вреди за 1 547 лева, които са възстановени.

АДФИ е проверила и шест обществени поръчки на община Завет на обща стойност 1 978 482 лв. Те са за законосъобразност на обществените поръчки при изразходването на средствата, предоставени на общината за финансиране на проектите „Рехабилитация на зелени площи с изграждане на площадки за детски игри и кътове за отдих в населените места на община Завет“ и „Реконструкция и подмяна на вътрешна водопроводна мрежа на с.Прелез, Община Завет“. При извършените инспекции не са констатирани нарушения, сочи отчетът на финансовата инспекция.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама