Армен Назарян: Няма да търсим нови попълнения за националния отбор по борба

08:40, 18 окт 15 / Спорт 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Няма да търсим нови попълнения за националния отбор по класическа борба. Твърде рано е да говорим за такова нещо, защото ни предстоят олимпийски игри. Едва след олимпиадата може да вземем на проби няколко талантливи момчета, на които да дадем шанс да натрупат опит покрай националните състезатели“.

Това заяви олимпийският шампион и наставник на националния отбор по класическа борба Армен Назарян пред репортер на Topnovini.bg, по време на традиционния борцов турнир в Селановци. Спортното събитие с екзотично име „Кой ще грабне овена?“ бе проведено на 17 октомври в рамките на традиционния Селановски събор.

Армен Назарян коментира и представянето на българските борци на Световното първенство в Лас Вегас, САЩ. Наставникът бе категоричен, че първенството е било изключително тежко, заради силната конкуренция на всички нива.

„Момчетата се бориха добре, като Иво Ангелов и Явор Янакиев пострадаха заради съдийски грешки. Все пак Елис Гури взе една квота. Любо Димитров допусна грешка, не знам какво му се случи. Водеше 7:0 и вземаше квота, но падна на туш. Оттук нататък ще продължаваме подготовката, ще се възползваме от всички възможности за участие в турнири, които могат да ни осигурят квоти за Олимпийските игри през следващата година“, коментира наставникът.

На турнира освен Армен Назарян бяха и световният шампион Николай Гергов (който в момента е вицепрезидент на БФ Борба), съдиите международна категория Цоло Божилски, Петър Антов и Ангел Петров, треньори, официални гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама