Жалба за нарушения на предизборната кампания е получена в ОИК – Благоевград

09:02, 18 окт 15 / Политика 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първата жалба за нарушения по време на предизборната кампания вече е получена в Общинската избирателна комисия в Благоевград. Това съобщи председателят на комисията Елена Панчева.

Тя обясни, че става въпрос за това, че кметът на село Бело поле стоял в кабинета си, въпреки че е в предизборна кампания и има временен управник на селото. Освен това на 11 октомври там се провела предизборна среща с жителите на населеното място, организирана от определена политическа партия. На нея присъствали двама души, които нито са жители на Бело поле, нито представители на партията.

Жалбоподателката, която е пълномощник на тази политическа сила твърди, че един от кандидатите за кметове регистрира македонски граждани на адреси в селото без знанието на собствениците им. По този начин той нарушил Закона за гражданската регистрация.

Жалбата е приета и разгледана по същество, но членовете на ОИК счели, че тя е неоснователна. Ще бъде направена проверка в кметството на Бело поле, за да се установи дали кметът е в кабинета си. Общинската избирателна комисия обаче не може да ограничи достъпа му като гражданин от сградата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама