Европейски ден за борба с трафика на хора отбелязват в Русе

10:12, 18 окт 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Доброволци на "Каритас Русе", Сдружение "Център Динамика" и Български младежки Червен кръст – Русе раздават днес информационни материали – брошури и стикери, и прожектираха кратки филми по темата "Превенция на трафика на хора".

Инициативата е посветена на днешния Европейски ден за борба с трафика на хора, който цели повишаване чувствителността на обществото и прилагане на практически мерки на всички равнища за превенция и борба с трафика и за закрила на жертвите.

Двадесетдневната кампания в цялата област по повод деня започна на 12 октомври и продължава до 3 ноември под наслов „Трафик на хора: Информирайте се!”.

Част от двадесетдневната кампания са „Открити уроци” по метода „Връстници обучават връстници”, които се провеждат в училищата на територията на град Русе.

В рамките на тазгодишните прояви, посветени на деня бе прожектиран документален филм „Цената на секса: жените говорят” с автор Мими Чакърова в Русенския университет, последван от дискусия със студенти, ученици и доброволци на партньорските организации.

Днес се организират информационни дейности на територията на МОЛ Русе, в които доброволци на Каритас Русе, Сдружение "Център Динамика" и Български младежки Червен кръст – Русе раздават информационни материали, и прожектират кратки филми по темата "Превенция на трафика на хора".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама