През България не може да се минава все едно няма граница, смята журналист

11:08, 18 окт 15 / Политика 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Категорично не бих желал всички тези бежанци да минават през България все едно нямаме границата. Страната трябва да се защитава. Такова мнение изрази  журналистът Тома Томов в ефира на bTV в неделя. 

В коментар за починалия преди дни афганистанец, част от многобройна група, влязла нелегално на територията ни, той посочи, че граничарят Вълкан Хамбарлиев, който е произвел злополучния изстрел, рикоширал в моста и попаднал в тила на починалия имигрант, е защитавал страната ни. “Реагирал е инстинктивно”, смята Томов.

Журналистът се изказа негативно относно приемането на големи групи бежанци на територията на Европа, тъй като те носят своята идентичност и ще се опитат да променят Стария континент съобразно своите културни особености, които коренно се различават с тези на европейците. “Представете си, че Папата приеме 1 000 бежанци в Сикстинската капела - ами те ще кажат “не искаме да го гледаме това” и ще го боядисат, както са направили в Света София в Константинопол”, посочи Томов.

Относно конфликта в Сирия и ролята на Русия в него, журналистът бе категоричен, че президентът Владимир Путин не защитава диктатора Башар Асад, а интересите на Руската федерация. “Руските интереси там са очевидни, те искат парче от това крайбрежие, искат да присъстват в Близкия изток и ще го направят, докато имат силата за това. Но има много сериозни аргументи, които казват, че в следващите пет години бъдещето на Русия е много тревожно от икономическа гледна точка”, посочи журналистът. И допълни, че “Великите сили никога не се интересуват от клиентите си”, припомняйки, че Саддам Хюсеин 8 години се е бил с Иран, а после е оставен да бъде обесен. “Най-добре би било Русия и САЩ да се разберат”, заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама