Николай Хараламбиев и Петя Дамадова: Ще сме истински Глас народен в Общински съвет - Русе

11:56, 18 окт 15 / Политика 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес ви представяме двама от кандидатите за общински съветници на ПП „Глас народен“ Русе: Петя Дамадова, 33 г, приемна майка, и Николай Хараламбиев, 42 г, уеб програмист.

Защо решихте да се занимавате с политика?

П. Дамадова: Защото ми писна да бъда безучастен наблюдател на случващото се или по-скоро на неслучващото се развитие на града ни!

Н. Хараламбиев: Реших го доброзорно! Политиката винаги е била мръсно поприще според мен, но положението в града ни стана повече от нетърпимо. С безхаберие и крадене управляващите ни докараха дотам, че да трябва ние непрофесионалистите сами да се захващаме да им вършим работата.

2. Град Русе се сдоби с нова зала, обновен център, нови площадки... Това не е ли хубаво?

П. Дамадова: Да разбира се, че е добре, но за построяването на залата бяха необходими около 30 години... От друга страна съм сигурна, че който и да стане кмет на гр.Русе при предстоящите избори, пак ще намери какво да ремонтира в центъра. Но градът не е само централен площад и спортна зала!

Н. Хараламбиев: На гол тумбак – чифте пищови! В кои векове се връщаме? В онези, когато кралските замъци са блестели, за сметка на хората, живеещи в мизерия? Липсата на грандиозна зала и лъскав център ли бяха крещящата нужда на Русе или тотално съсипаната инфраструктура в града – канализация, пътна настилка, пътна маркировка, липса на паркоместа и т.н. Като апотеоз пък на инженерната мисъл неизвестен малоумник изобрети легналите полицаи тип “бабуни”, за да дотрошим оцелялото от “хубавите” пътища по колите си!

Мегаломанските общински проекти доказаха само едно – пари има, но те не са предназначени за реалните проблеми на града, а за чесане на политическо его и пиар за следващ мандат.

Какви основни проблеми има град Русе и как биха могли да се разрешат?

П. Дамадова: Знаете, че все по-малко семейства се решават да имат второ дете. Е, аз имам две. И докато второто навърши двегодишна възраст ми бяха необходими 4 детски колички заради ужасяващото състояние на тротоарите в града.

Друг аспект на трудностите при отглеждането на дете е безобразната незаинтересованост и некомпетентност на администрацията. Трябваше да събирам и попълвам два комплекта с документи, за да взема някаква смешна сума детски помощи. И когато отивах да подам документите ме посрещаха мрачни, неприветливи лица, които сякаш се чудеха за какво да се заядат, за какво да ме върнат и да ме разходят още малко из града. Когато се роди второто ми дете и отидох да попитам на какви помощи имам право, не получих никаква информация от служителите в Социални грижи, Бюро по труда и НОИ. Реших да се обърна към омбудсмана на Република България, и освен, че получих писмен отговор, по телефона ми се обадиха всички директори на държавните звена от горепосочените институции в София. Та с толкова усилия стигнах до необходимата ми информация.

Н. Хараламбиев: Най-основния проблем сме ние – ХОРАТА! Да, това е. Начинът ни на мислене, общественото ни съзнание, отношението ни към нас самите, околните и към случващото се в града, в който живеем - това са основните определящи фактори как ще продължим напред. Качеството на живота зависи първо от манталитета и културата ни и после от нужните материални средства. Иначе списъкът с болните проблеми си го знаем: наводненията, канализацията, пътищата, междублоковите пространства, паркингите, замърсения въздух, подлезите, пасивната полиция и КАТ, трудовата заетост, доходите на хората … и т.н.

Какви ангажименти ще поемете ако ви изберат за общински съветник в град Русе?

П. Дамадова: Аз не бих искала да подвеждам никого с хиляди неизпълними обещания.

Искам да съм гласът на майките и хората в неравностойно положение. Това, което обещавам, е само, че ще работя за постигането на целите, които съм си поставила:

Ще се постарая да насоча финансовите средства, които общината ни отделя за инфраструктура, към:

изграждане и обновявне на тротоарите; премахване или изместване на електрически стълбове, които неудобно стоят по средата на тротоара; ограничаване на паркиралите коли по тротоарите; изграждане на удобни рампи, по които да е възможно да се достигне необходимото място или институция; по-добри условия на живот в старческите домове; по-добра осветеност на улиците и парковете; видеонаблюдение, особено в участъците със засилени прояви на престъпност.

Ще работя за:

по-добра комуникация между гражданите и държавните институции; по- добра информираност не само за задълженията, а и за правата на гражданите; намаляване на бюрокрацията и подобряване на комуникацията между самите институции, с което да отпаднат безкрайните тревоги на гражданите за това, че не са свършили нечия друга работа;

Разбира се, за да съм в истинска полза на русенската общественост ще разчитам най-вече на гражданите да ме информират лично за проблемите, които срещат.

Н. Хараламбиев: Ангажимента да направя това, което е по силите и възможностите ми:

1. Проблемите и нуждите на Русе да се приоритизират правилно.

2. Да наблюдавам изпълнението на обществените поръчки и качеството на тяхното изпълнение.

3. Да поддържам връзка с обществото относно случващото се в общинския съвет и да бъда истински Глас народен в него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама