Иван Иванов: Участвам в изборите, за да спечеля нов мандат за БСП

11:58, 18 окт 15 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Участието ми в тези избори не е проформа, както чувам да се говори зад гърба ми. Участвам, за да ги спечеля, а срещите с хората досега ме окуражават. Целта ми е една - нов управленски мандат за БСП в Шумен, защото нашите резултати са "видими", за разлика от някои намерения." Това декларира кандидатът за кмет от БСП Иван Иванов пред хора от социалната сфера и здравеопазването в Шумен.

Участниците се съгласиха, че през последните два мандата общината е инвестирала много в Комплексния онкологичен център, в МБАЛ-Шумен, в ДКЦ-1, в построяването на дневни центрове от семеен тип, за осигуряването на социален патронаж, кухни за най-бедните, ремонти на ясли и детски градини и пр. Иван Иванов увери, че шуменци няма да загубят нито една от тези грижи и в бъдеще.

"Особено се гордея, че имам лично участие в превръщането на белодробната болница във филиал на Медицинския университет и в него вече се учат първите 40 акушерки и медицински сестри. Не позволихме да загубим сградата и постижението е огромно, за което благодаря за помощта и на депутатите от другите партии", добави Иванов.

Той заяви, че ще настоява държавата за засили участието си в социалната сфера. "Държавата постепенно се отдръпва от социалните дейности и товари с тях кметовете. Все пак в следващия програмен период има оси, по които общините могат да кандидатстват и ние ще се възползваме. Предлагам и нов тип управление с четири обществени съвета, единият от които ще е точно за социални услуги и здравеопазване. Там ще се чува думата на всички страни в тези сфери", обясни Иван Иванов.

Кандидатът за кмет за пореден път изрази съжаление, че служебният кабинет на Близнашки отне на Шумен отпуснатия 1 милион за довършване на новия старчески дом и заяви, че ще направи всичко възможно да върне парите на общината.

"След като веднъж съм ги намерил, ще ги намеря пак", заяви Иванов.  Нов апарат за ядрено-магнитен резонанс в ДКЦ-1, място за долекуване на претърпели инсулт и инфаркт пациенти, училищни здравни кабинети, център за наркозависими деца, още един дневен център за деца с увреждания, ниско заплащане на персонала в старческия дом - това бяха част от проблемите, поставени на вниманието на кандидат-кмета от БСП.

Директорката на здравната каса д-р Йорданка Пенкова разясни, че ядрено-магнитният резонанс, който преди 13 г. общината купи за ДКЦ-1, вече е морално остарял и пациентите предпочитат апаратите в съседни градове, защото нашият не предоставя снимка на диск. "Това е важно, за да може образното изследване да се показва при консултации с лекарите", обясни д-р Пенкова. Тя посъветва бъдещия кметски екип да помисли да създаде структура за долекуване, каквито в страната има съвсем малко, а хората ги търсят и плащат за тази грижа. "От Шумен пращаме хората в Казанлък или в Попово и те си плащат за това. Нужно е само място, санитари и гледачи. Ако се направи, ще се пълни с хора от целия Североизток, защото услугата е дефицитна навсякъде", увери д-р Пенкова и даде идея структурата да се помещава в свободната сграда на бившия кожен диспансер.

Иван Иванов се ангажира да помогне и със създаването на втори дневен център за деца с увреждания в Шумен. След закриването на центъра в бившия дом майка и дете, около 30 болни деца няма къде да се рехабилитират и родителите се чудят къде да ги водят. Дневният център на ул. "Раковска", който и сега се грижи за 36 деца и 12 възрастни, не може да ги поеме.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама