„Александровска“ болница не приема намесването й в предизборната кампания

12:31, 18 окт 15 / Политика 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичната „Александровска“ болница категорично не приема името ѝ да бъде намесвано в предизборната кампания за местните избори. 

Това става ясно от съобщение до медиите, публикувано на сайта на болницата в неделя. То е по повод информация, че завеждащият детското отделение по очни болести доц. Виолета Чернодринска участва в прояви на политическа партия за кметските избори в Разград. 

„За марката "Александровска" са работили и работят най-добрите лекари на България, то е синоним на качествени здравни грижи, достъпни за всички. Дълг на ръководството на болницата е да пази това име и затова тази ситуация е крайно неприемлива. Още повече, че информацията за нея става ясна през медиите“, посочва ръководството на болницата. 

От лечебното заведение посочват, че то от години осъществява благотворителни акции за безплатни прегледи на деца, живеещи в отдалечени, труднодостъпни и бедни райони, но всички подобни инициативи са били временно спрени, за да не бъдат свързвани те с предизборните кампании на партиите по места.

„Настоящата ситуация рискува да дискредитира нашите благотворителни каузи, зад които са застанали много наши колеги, много млади лекари, а това не може да бъде допуснато. Затова в понеделник (19.10) ще бъде направена проверка по случая и ще бъдат предприети съответни действия спрямо доц. д-р Виолета Чернодринска“, съобщава ръководството на „Александровска“ в заключение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама