Зоодоброволци: Бял бус избива кучета, още 2 четириноги с краста в центъра на Хасково

13:23, 18 окт 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има бял бус в Хасково, който обикаля и убива кучета, алармираха днес от сдружението на зоодоброволците в областния град. Членовете на сдружението разказаха за случай, в който бездомно куче е било предозирано с кетамин и след това е било убито. Заради инжектирания кетамин четириногото се е гърчело близо час и половина. Това освен незаконно, е и варварско, каза Марена Веселинова.

Зоодоброволците обясниха, че досега нито една институция не е помогнала и не е направила нищо за разрешаването на проблема. Жалби са писали до Община Хасково, до Полицията, до Областна управа. По думите им проблемът е изключително сериозен. При тях ежедневно постъпват сигнали за пострадали, болни и измъчвани животни.

Зоодоброволците призоваха хората да бъдат по-отговорни и да не допускат безконтролното размножаване на своите домашни любимци, за чието поколение после не могат да се грижат и оставят малките на улицата.

Стана ясно, че от вчера в центъра на Хасково се разхождат още две кучета болни от краста.

В момента бездомните кучета в Хасково са около 1500 животни. Според тях от Община Хасково са избили над 3000 бездомни кучета.

От началото на 2015 г. зоодоброволците са кастрирали 24 женски кучета.

От сдружението се обърнаха към онези, които ще бъдат избрани за общински съветници да се заемат с проблема и да изградят приют в Хасково.

В звуковия файл чуйте какво разказаха още зоодоброволците

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама