Драгомир Дончев: Можем да сложим край на задкулисието в управлението на Варна

13:32, 18 окт 15 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тези избори имаме шанс да променим нещо в града. От много години насам едни и същи хора, макар и не съвсем видно, управляват града. Задкулисието е все едно и също, а градът продължава да запада. На това трябва да се сложи край, каза кандидатът за кмет на "Младост“ от "Живот за Варна“ Драгомир Дончев по време на среща с жители на района. Ние сме гражданска инициатива и зад нас не стоят партийни интереси. Така че няма как някой да ни принуди да действаме против собствената си съвест и убеждения, обясни Дончев. Той коментира, че в "Младост“ нищо не се случва, тъй като досегашните управляващи са обръщали внимание само на центъра на града. А районният кмет, който трябва да се бори и застъпва за интересите на района, явно го мързи. Не виждам никаква друга причина, най-елементарните неща, зависещи от него, да не са свършени, каза Дончев и даде редица примери за оформилите се в „Младост“ микросметища. Ако има желание, се намират средства и начин проблемите да бъдат решени, каза още кандидатът за районен кмет.

Бюрокрацията и корупцията в община са основните фактори, които отблъскват инвеститорите от Варна. А когато няма инвестиции, няма как да се откриват нови работни места и да се повишават доходите, каза пред гражданите кандидатът за кмет на Варна Данаил Папазов. Общинската администрация отблъсква инвеститорите и с бавните процедури. Във Варна един ПУП се издава средно за 160 дни, а за страната този срок е 60 дни. Освен това тук се предлагат едва 11 електронни услуги, а за сравнение в община Попово те са 23, обясни Папазов. Той изрази възмущението си от непрозрачното разходване на средства от община Варна. Папазов каза, че сега за една детска площадка се дават между 35 000 – 60 000 лв. С рамкови договори се избира фирма, която сключва договор с подизпълнители, които също си определят подизпълнител. Според специалистите в зависимост от размера на площадките стойността им варира от 15 000 до 20 000 лв. Площадките са 236, а разликата в похарчените средства я плащаме всички ние, данъкоплатците, коментира Данаил Папазов.

Кандидатът за кмет на Варна сподели, че преди броени дни е имал среща със Съюза на слепите, които работят в „Тих труд“ в „Младост“. Възмутен съм от нечовешкото отношение на общината към тези хора. Сред тях има 100 човека със 100 % слепота. Всеки месец тези хора са принудени да се редят на опашки за карти за градския транспорт, които струват 9 лв., а на задължителния им придружител – 14 лв. Не проумявам защо общината не удължава срока на картите и защо не поеме за своя сметка разходите. Сумата, която трябва да се задели е нищожна на фона на общинския бюджет, каза още Данаил Папазов.

В срещата с граждани от район "Младост“ участваха още кандидатите за общински съветници от „Живот за Варна“ Тодор Йотов, Милен Ралчев, Андриян Атанасов, Светослав Трайков, Людмил Георгиев и Лъчезар Алексиев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама