Сигнал за купуване на гласове в Карнобатско, разпитват и обискират роми (обновена)

13:59, 18 окт 15 / Политика 25 733 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Карнобат е образувала досъдебно производство за изборна търговия на територията на село Екзарх Антимово, съобщи „24 часа“. Сигналът е бил подаден от местен жител, който твърди, че в циганската махала тече активна подготовка за покупка на вота в полза на един от кандидатите за кмет на общината.

До момента са извършени обиски в няколко къщи, намерени са списъци и други улики на базата, на които е образувано и досъдебното производство. Няма привлечени обвиняеми, нито задържани.

От снощи текат разпити на хората, чиито имена са открити в списъците. Те са над 40 души. Заподозрените за изборната търговия отричат да са готвили покупка на гласове, те дават други обяснения за намерените списъци.

Над 1500 са жителите в карнобатското село, българите нямат и 200 души, казват местни.

Преди няколко дни мъж на име Михаил Колев публикува в страницата на една от карнобатските групи във фейбук следното: "Полицията в Карнобат най-сетне си свърши работата и залови Катя Х от с. Екзарх Антимово да купува гласове за листата на "Народен съюз" и за кандидат-кмета Тодор Байчев. В момента на покупката у Катя са намерени и списъци с лични данни на хора, чиито гласове е предстояло да закупи", твърди Колев.

"Листата на "Народен съюз" се свързва с Минчо Гроздев-Бумбала, чиито служители са на първо и второ място, а дъщеря му Живка Гроздева е на четвърта позиция. По неофициални данни парите за покупката на гласове, намерени у Катя, идват точно от местния бизнесмен. В медиите също излязоха данни, че Гроздев планира покупка на 7 000 гласа на своите съграждани. Според разследващите журналисти така той щял да си осигури пълно мнозинство в ОбС Карнобат и да направи председателя на БСП Байчев кмет за лично ползване", допълва още карнобатлията.

Самата пък Катя отговаря на нападките по неин адрес ето така: "Аз съм тази Катя, която коментирате в интернет пространството. Бих искала да внеса яснота по въпроса. Да, вярно е, че полицията ме посети у дома, но по съвсем други причини. У мен не бяха открити никакви пари, нито на Бумбала, нито на Тодор Бойчев, нито на който и да е кандидат за кмет или общински съветник. Въпросният господин Минчо Гроздев- Бумбала за мен е напълно непознат. И нито въпросният господин, нито Тодор Байчев ми е предоставял пари за закупуване на гласове. И преди да очерните някой първо проверете достоверността на информацията си, защото клеветата се наказва от българското законодателство".

От РПУ - Карнобат към този момент отказват да дават повече подробности по случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама