Д-р Дарин Димитров се срещна с педагози от училища и детски градини в Търговище

14:20, 18 окт 15 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ д-р Дарин Димитров проведе срещи с учители и директори на училища и детски градини в Търговище. На срещите присъстваха и кандидатите за общински съветници – Христо Стойнев, Дарина Костова, Бойка Сотирова и Анета Куманова.

”Вие сте хората, които може да промените държавата, да направите децата ни образовани и успяващи хора. Моята основна цел ще бъде да подобрим диалога между образователната система и администрацията”, каза пред педагозите д-р Димитров. Той поясни, че образованието  трябва да бъде в синхрон със съвременните образователни модели и новите технологии, с актуалните научни постижения, с потребностите на бизнеса и държавата. Кандидатът за кмет допълни, че децата трябва да бъдат обучавани да мислят самостоятелно, да бъдат критични, предприемчиви и да могат да работят в екип. „Ако не променим образованието по този начин, ще лишим децата и младите българи от шанс за развитие и справяне с живота, от възможност за лична професионална кариера и добри перспективи”, подчерта д-р Дарин Димитров. „ Едва половината от завършващите в Търговище имат професионална квалификация и трудно намират реализация. Този проблем ще бъде преодолян, когато общината разработи собствена политика за осъществяване на връзката между училище и бизнес”, категоричен бе д-р Димитров. Той заяви, че е необходимо да бъдат въведени мерки за енергийна ефективност на сградите на училищата в града и селата, подобряване на материално-техническата и спортната база. Д-р Димитров поясни, че приоритетно ще бъдат изпълнен проектът за ремонт и саниране на ОУ „Христо Ботев” – емблематична за Търговище сграда.

„Нови идеи и алтернативи са необходими за решаване на проблемите в детските градини и ясли. Вниманието трябва да бъде насочено към поетапно осигуряване на инвестиции за ремонт и рехабилитация на сградите им. Нужно е оборудване, обзавеждане и облагородяване на дворните пространства и площадките за игра, трябва да се реализират и мерки за енергийна ефективност”, заяви д-р Димитров. Той добави, че приоритетно ще бъдат изпълнени проектите, включени за финансиране по ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г – Детска ясла № 1 „Първи юни”, ЦДГ № 7 „Снежанка”, ЦДГ № 9 „Приказка”.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама