Ремонтът около НДК приключва, а счупените плочки още стоят (снимки)

14:55, 18 окт 15 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на счупените плочките около Националния дворец на културата (НДК), за който Столична община плаща 1,1 млн. лева без ДДС, изглежда сякаш не е започван. В същото време смяната на плочките трябва да приключи до края на месец октомври. Проверка на екип на София Topnovini.bg видя, че част от настилката е напукана, над плочките се показва земя, която при дъжд става на кал, друга част от тях са изцяло покрити с пясък, а на места фугите между тях не са запълнени.

Цяло лято загражденията около НДК за извършване на ремонтните дейности пречеха на столичаните и гостите на града да се разхождат по цялото трасе там. Повечето то тях са категорични, че има нужда от обновяване на плочките.

„На места личи свършената работа, но на други се чудя от колко години стоят така потрошени плочките“, каза един от преминаващите покрай Двореца.

Цялостното реновиране струва на столичани 13,5 млн. лева. Той обхваща подменени настилки, нови фонтани, нови дървета и розариум, изграждане на поливна система, поставяне на олекотени кошчета и ремонтиране на над 200 пейки. Детският сектор също трябва да бъде обновен.

В проекта е заложено общината да смени само счупените плочки, а не всички настилки. Това е и най-скъпата част от ремонта. Средствата, които бяха предвидени в обществената поръчка са на стойност 6,2 млн. лева без ДДС за настилките, тротоарите, велоалеите и осветлението. В крайна сметка са отделени близо 4,7 млн. лева.

Проектът се осъществява от няколко фирми. Фирмата, която е спечелила обществената поръчка за подмяна на настилката, осветлението пред НДК и велотрасетата е „СК -13 Пътстрой“ АД. София Topnovini.bg ще потърси за коментар изпълнителите на тази част от проекта. Това е и фирмата, която ремонтираше последния участък от бул. „Витоша“.

„Водстрой 98“ АД отговаря за зелените пространства и поливната система в парка. Това се прави срещу 2,2 млн. лева. „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД пък възстановяват фонтаните за 1,8 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама