Стотния си рожден ден отпразнува баба Димитра Стоянова от Гецово

15:20, 18 окт 15 / Любопитно 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотния си рожден ден отпразнува днес жителката на разградското село Гецово Димитра Стоянова. Щастливата юбилярка, заедно с дъщеря си Христана и снаха си Христинка, която се грижи за нея, посрещаше сама гостите си и се радваше на поздравленията им за здраве.

За празника в дома на рожденичката пристигнаха и временно изпълняващият длъжността кмет на община Разград Ценка Таракчиева, секретарят на общината Нели Добрева и главният експерт „Връзки с обществеността” Руска Вътева. От името на общината те зарадваха юбилярката с торта, букет цветя и икона на Света Богородица, която да я пази. Подаръци и цветя рожденичката получи и от кметовете на селата Гецово и Осенец Пламен Пантилеев и Ценка Неделчева.

“Баба Мита, както всички я наричат, е родена в село Осенец”, разказа дъщеря й Христана. Тригодишна останала сираче. Баща й бил убит в Първата световна война,  а името му е записано на паметника на загиналите във войните в родното й село. На шест години баба Мита се преместила да живее с майка си в село Гецово. Цял живот се е занимавала със земеделие. Столетницата не може да даде рецепта за дълголетие, но казва, че е живяла живота си такъв, какъвто съдбата й е отредила.

Макар и стогодишна, Баба Мита е в много добро здраве. „На много години станах, ама съм с акъла си“, казва тя. Само й е мъчно, че вече има нужда от помощ да ходи. Миналата година възрастната жена е счупила ръката си и сега не може да държи бастуна си, за да се разхожда без чужда помощ.

Димитра Стоянова е преминала през различни препятствия в живота, но сега се радва на обич и внимание от близките. Отгледала е дъщеря и син, който вече е покойник. Грижи за нея полага снаха й Христинка Тодорова, при която живее. Гордее се с четирима внуци, седем правнуци и трима праправнуци.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама