"Дракончета" печелят все повече деца за футбола в Русе

15:36, 18 окт 15 / Спорт 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възпитаници на 10 детски и учебни заведения в Русе вече се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти.

Това се случва благодарение на проекта за развитие на футбола в Русе "Дракончета", който продължава да печели все повече деца за футбола в града.

Инициативата се осъществява с лични средства на председателя на УС на ФК "Дунав" д-р Симеон Симеонов със съдействието на "Нетуъркс България", "ТМ Технолоджи" и "Дунавски драгажен флот".

"Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК "Дунав" да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така "Дракончета" работи изцяло за "Дунав", където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на специалистите в клуба и да получат поле за изява на по-високо ниво", заяви д-р Симеонов.

Петима треньори се грижат затова терените в дворовете и залите на 10 детски градини и училища в града да се превърнат в притегателни места за най-малките русенци.

Емил Иванов отговаря за заниманията на децата в ЦДГ "Чучулига - 1" и най-малките възпитаници на СОУ за европейски езици "Свети Константин - Кирил Философ", където бе открит и първият терен с изкуствена настилка от програмата на ДФК "Дракончета".

"Знаете колко е важно във футбола талантите да се откриват навреме и да се развиват. Щастлив съм, че малките "дракончета" са част от проекта за развитието на футболен клуб "Дунав" Русе. Това е само началото", заяви Иванов, който е и член на УС на сдружение "Дракончета".

Мартин Друмев подготвя талантите в ЦДГ "Чучулига - 2", Вихрен Узунов води заниманията в ЦДГ "Незабравка", ОУ "Васил Априлов" и СОУ "Йордан Йовков", Николай Дойнов - в ЦДГ "Детелина - 2", ЦДГ "Русалка - 2" и ОУ "Отец Паисий". Групи по футбол в ОУ "Отец Паисий" тренира още Мартин Цирков, който води и децата в ОДЗ "Снежанка" и ЦДГ "Червената шапчица" в първите им стъпки в играта.

Доскорошният сърцат бранител на "Дунав" Цирков бе принуден от серия от контузии да прекрати преждевременно кариерата си на футболист, преди още да е навършил 27 г.

"Моментът, в който трябваше да взема решение да прекратя с активния футбол бе много тежък за мен. Д-р Симеонов и Емил Иванов обаче ме поканиха да се включа в тази инициатива, която ми върна ентусиазма, желанието и радостта в живота. Надявам се с всички останали треньори да предадем на децата това желание за игра, за спортуване, за футбол и хъс за преследване на все по-високото ниво, нещо на което сме били възпитани и ние в школата на ФК "Дунав" през годините", сподели Мартин Цирков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама