Русенско надмощие на финала на Национално състезание за радиоуправляеми самолети и мултикоптери „Купа Север“

16:14, 18 окт 15 / Спорт 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национално състезание за радиоуправляеми самолети и мултикоптери в различни класове „Купа Север“ се проведе вчера и днес на селскостопанското летище край село Щръклево. Вчера в 11.00 часа беше официалното откриване и тегленето на жребия, непосредствено след които започнаха въздушните боеве и гонките между моделите.

Участници и гости имаше от Русе, София, Варна, Търговище, Шумен и Велико Търново.

Днес се водеше оспорвана борба между финалистите, която приключи с тотално надмощие на русенските участници. Те не се затрудниха в умелото управление на моделите си дори от вятъра, който на летището духаше с около 5 м/сек.

Гостите на състезанието наблюдаваха атрактивни лупинги, стремителни изкачвания и спускания на самолетите и мултикоптерите, издигане на голяма височина и други интересни и трудни фигури, които участниците „караха“ моделите си да правят с лекота.

В "Пилон електро" първа бе Яна Малкоданска от Плевен, следвана от Емил Димитров и Любомир Бакалов от Русе. В "Лимбо рейсинг – мултикоптери" на първо място бе Никола Коевски от София, следван от Милчо Манев и Милчо Йовчев от Русе. При "Доцелно кацане – мултикоптери" Милчо Манев се класира на първо място, Пламен Конакчиев от Русе на второ, а Милчо Йовчев остана трети. В "Риболов – мултикоптери" отново най-голямо майсторство демонстрира Милчо Манев, следван от Милчо Йовчев и Никола Коевски от София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама