Облагородяват с 2 милн. лв. Западната промишлена зона във В. Търново

16:33, 18 окт 15 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Западната промишлена зона във Велико Търново ще бъде изцяло облагородена с два милиона лева, съобщава кметската администрация. Експерти от администрацията са предначертали пътя за благоустройство на една от най-развиващите се части на старата столица през последните години.

Проектът за Западната промишлена зона е с гарантирано финансиране от оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” и е част от подадената до Управляващия орган в края на септември инвестиционна програма.

Предвидена е рехабилитация на улици и тротоари, изграждане на паркинги, шумоизолираща зеленина, монтиране на съоръжения за намаляване на скоростта по основни транспортни артерии, огради, енергийно ефективно осветление, включително и над пешеходните пътеки. 

Ще бъдат благоустроени пространствата между производствените сгради. Предстои да бъдат въведени съвременни системи за информация и ориентация. Общата площ, която ще бъде обхваната по време на първия етап е 1 795 дка. Западната промишлена зона концентрира 35,4% от а икономическа дейност на територията на общината. Близо 34% от техническата инфраструктура се  нуждаеща се обновяване. 

Създаването на съвременни условия за развитие на бизнеса в тази обособена част на Велико Търново ще повиши нейната атрактивност и ще бъде важен ресурс в общинските политики за привличане на инвестиции. В момента в района 47,38% от терените са свободни и неусвоени. 

В общинската програма са предвидени средства за развитие на транспортната инфраструктура с цел улесняване на достъпа до и на територията на индустриалната зона. Планирани са мерки за повишаване на сигурността и превенция на риска чрез изграждане на система за видеонаблюдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама