Кандидати за общински съветници от ГЕРБ и спортни величия раздадоха купите в турнира „Фен купа Бургас-2015“

16:51, 18 окт 15 / Спорт 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидати за общински съветници от ГЕРБ и спортни величия наградиха с купи победителите във футболния турнир „Фен купа Бургас-2015“. Спортното събитие се провежда за трета поредна година на игрищата в спортен център „Изгрев“ в морския град, като набира все по-голяма популярност.

Тази година победител в оспорваната надпревара стана тимът на „WORDS“. Играчите надвиха на финала „Еврофутбол Изгрев“ с 3:2. Купата им бе връчена лично от водача на листата за общински съветници на ГЕРБ Димитър Людиев. „Еврофутбол Изгрев“ пък бяха поздравени от петкратния световен шампион по борба Станка Златева. Третото почетно място зае отборът на „Майсторите“, чиято награда връчи бургаската футболна легенда Станчо Цонев. Четвъртото място отиде при „Виктор и Милушев“.

В турнира не липсваха и индивидуални призове. "Най-полезен играч" стана Андрей Раенко от „Еврофутбол Изгрев“. Той получи своята статуетка от досегашния председател на ОбС-Бургас и кандидат за общински съветник от ГЕРБ Костантин Луков. "Най-добър нападател" според опитната съдийска комисия стана Илия Русев от отбора на „WORDS”. А титлата "най-добър вратар" отиде при Явор Жеков от същия тим.

„Изключително съм доволен от интереса, който показаха бургазлии към футболния турнир „Фен купа Бургас-2015”. Тази година до последно се записваха отбори за участие. Убеден съм, че турнирът ще продължи и занапред. Миналата година отборите бяха 24, а сега те са 32, което показва, че сме на прав път. Публиката също беше много въодушевена и не спираше да подкрепя своите фаворити. Отборът на общинските съветници стигна до четвърт финал, което също не е за подценяване“, каза малко след награждаването на победителите кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Димитър Людиев.

Той допълни, че през следващия мандат ГЕРБ отново ще се грижи за развитието на спорта в Бургас, като ще наблегне на професионалния, където има още какво да се желае.

По време на двудневния футболен турнир, организиран от ГЕРБ, бе поставена и специална дарителска кутия за 6-годишната Натали. Детето страда от детска целебрална парализа. Преди известно време момичето претърпява операция на храчетата. Следва едномесечен курс на рехабилитация. След нея Натали има голямо подобрение и е на път да проходи сама. За да постигне затвърждаващи резултати, лекарите препоръчват 6-годишното дете да направи повторен курс на рехабилитация в чуждестранна клиника. Сумата за лечението, заедно с пътните разходи е 3590 лв., с които за съжаление семейството не разполага. Повече информация за това как може да помогнете на малката Натали може да намерите на фейсбук страницата: "Help Natalie".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама