Столичният инспекторат е регистрирал над 4000 изборни нарушения

17:22, 18 окт 15 / Политика 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният инспекторат е регистрирал над 4000 случая на изборни нарушения в София, каза в интервю за Агенция „Фокус” Веска Георгиева, директор на Столичен инспекторат. 

Основно те се състоят в разлепване на агитационни материали на забранени за това места.

„В момента има сериозно замърсяване на градската среда и се надявам да не се активизират кандидатите и да не продължат да замърсяват, но от миналата седмица има повече от 1000 случая. До миналата седмица бяха 3000, сега са около 4000, което означава, че разлепването на агитационни материали на неразрешените за това места се увеличава”, каза Георгиева.

Тя обясни, че в периода на предизборната кампания нарушенията са от компетенциите да вземат решение по тях Общинските избирателни комисии и в частност Софийската избирателна комисия.

„След приключване на този период и след изтичане на 7-дневния срок вече тези нарушения са от компетенциите на Столичния инспекторат, тоест ние можем да съставяме актове, ако до изтичане на 7-дневния срок партиите, коалициите и инициативните комитети не почистят градската среда от разлепените техни агитационни материали”, посочи Георгиева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама