Рекордно нисък невъзстановен в срок ДДС регистрират в Русе

17:35, 18 окт 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рекордно нисък обем на невъзстановен в срок ДДС - само 24 000 лв., регистрира към края на 9-месечието офисът на НАП в Русе. Сумата дори е събирателна между 4 задължени лица, които са в нормален период на ревизионно производство, отчитат по този повод от приходната агенция.

В почти 10-годишната дейност на русенските приходни служители не се е стигало до такова минимално ниво на задържан данъчен кредит за няколкомесечен период. То става още по-контрастно спрямо 72 млн. лв. ДДС, които са възстановени от началото на годината на икономическите субекти в русенска област. С предоставянето в законовите разчети на този значителен финансов ресурс приходната администрация осигурява на местния бизнес стабилитет в развитието на производствената му дейност. Същевременно се забелязва и повишаване на коректността на предприемачите от региона при изпълнението на данъчните им задължения.

"В първата дузина на най-големите възстановени суми по ЗДДС прави впечатление, че те са свързани с изграждането през последните години на значими за целия регион обекти. Водещи са чуждестранни инвеститори, които все повече се възползват от подобрените местни условия за бизнес в разширяващия се индустриален сектор. Следват ги завършени проекти в туристическата инфраструктура като хотели, новата русенска многофункционална зала, исторически обекти и др. Със значим дял са вече и земеделските производители", отбелязват по този пвод от НАП-Русе.

Възстановеният до края на септември в подкрепа на местния бизнес ДДС, представлява близо 42 % от всички събрани до тогава приходи в офиса на НАП в Русе. Ефективността на това съотношение и динамика е базирана на своевременното и законно партньорство, което се наложи във взаимоотношенията на русенския бизнес и приходната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама