Ръководството на "Ботев" пита "Локомотив" и полицията за ексцесиите

19:03, 18 окт 15 / Спорт 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на футболния клуб "Ботев" (Пловдив) разпространи официално изявление по повод вчерашното дерби, завършило с победа на "Локомотив" с 2:1 и белязано от сблъсъци между полиция и публика.

От "Ботев" задават на домакина на срещата - "Локомотив" (Пловдив) и на органите на реда няколко конкретни въпроса, в чиито отговори според тях се крие причината за ексцесиите, опорочили мача.

Ръководството на "жълто-черните" пита:

"Защо ръководството на ПФК "Локомотив" реши да допусне само 500 привърженици на "Ботев" в сектора за гости, при положение че капацитетът на същия може да побере повече хора, както се е случвало многократно в мачовете между двата отбора на "Лаута"?

За привържениците на всички гостуващи отбори ли важи ограничението от 500 билета на стадион "Локомотив"? Ако отговорът е "Не", то на какво се дължи специалното отношение към привържениците на "Ботев"?

Защо ръководството на ПФК "Локомотив" не съгласува предварително вариант, в който полицията да разреши в сектора да бъдат допуснати оставащите извън него неголям брой привърженици на "Ботев", готови да заплатят определения от домакините вход за мача? Действие, което би предотвратило последвалите ексцесии…

Защо на база оперативната обстановка в и около сектора за гости полицията не демонстрира твърдо и отговорно решение да предотврати напрежението, като допусне останалите извън сектора привърженици на "Ботев", готови да заплатят вход за мача?

Чия е отговорността за следното лицемерно поведение от страна на полицията: Първо униформен служител на реда да обяви повече от веднъж на всеослушание с помощта на високоговорител, че всички привърженици на "Ботев" ще бъдат допуснати в сектора за гости, а минути по-късно да бъде издадена заповед за недопускане и принудителното им отблъскване?

Кой е отговорен за проявената агресия и употребата на сила срещу беззащитни привърженици на "Ботев", включително жени и деца?

Ще бъде ли потърсена отговорност от униформени служители на полицията, за продължаваща агресия над паднали на земята хора?"

От ПФК "Ботев" твърдят, че разполагат с видеоматериали, показващи споменатите действия на полицията, и са готови да предоставим при поискване.

Клубът настоява органите на реда да изяснят действията на своите служители и да потърсят отговорност от провинилите се длъжностни лица.

"Настояваме също така и за публичен отговор от ръководството на ПФК "Локомотив" на зададените към тях въпроси, касаещи създадената организация на мача", пише още в изявлението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама