ЦИК обяви, че бюлетините са готови и се транспортират до общините

20:54, 18 окт 15 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бюлетините за местните избори вече са отпечатани. Тяхното транспортиране е започнало, както и предаването им на областните администрации и на общините. Това съобщи пред БНР говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев.

Относно откритите 278 образци на бюлетини от полицията в кметството на село Габарево, той коментира, че в ЦИК не е постъпил такъв сигнал. За тези бюлетини се предполага, че са направени с цел да бъдат обучени избиратели без образователен или с нисък образователен ценз.

По думите на Андреев Комисията е разбрала за случая чрез медиите. Той каза още, че в прокуратурата са взети необходимите мерки, за да може да бъде направена проверка. Ако се установи, че е извършено престъпление, ще бъде образувано наказателно производство.

Андреев отбеляза, че ако се сигнализира за материалите, които са изборни книжа, то ЦИК ще се произнесе на своите заседания с решение. Той обясни, че не може да каже дали тези образци са предназначени за малко грамотни български граждани.

„Към момента в ЦИК постъпват жалби за нарушение на предизборната кампания, но няма нещо различно от това, което е имало в предишни избори. Ние се произнасяме в срок. Няма по-голям брой жалби. Затова твърдя, че предизборната кампания тече нормално”, каза още Андреев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама