Българо-румънска земеделска работна група заседава в Русе

06:59, 20 окт 15 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвместната българо- румънска земеделска работна група ще заседава днес, 20 октомври, от 9.30 часа в зала „Свети Георги” на Областна адмнистрация Русе.

Председателят на Сдружението на овощарите в Област Русе Николай Колев ще представи темата: „Добри практики за отглеждане на трайни насаждения в Област Русе. Интензивна овощна градина на подложка М9”.

Ще бъде презентиран проект „Общи действия за предотвратяване на екологични катастрофи”. По време на практическата част от заседанието ще се извърши посещение на оранжерия и цех за производство на сокове, съобщават още от Областна администрация Русе.

За участие са поканени овощари от Област Русе и Окръг Гюргево, членове на Еврорегион Данубиус, представители на Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия, Агенция за безопасност на храните, Областна служба за съвети в земеделието и Областна дирекция по земеделие. В румънската делегация са включени и дистрибутори на плодове и зеленчуци.

Заседанието се организира от Областна администрация Русе, Окръжен съвет Гюргево, Асоциация Еврорегион „Данубиус“ и Трансграничен Бизнесцентър „Данубиус“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама