Финализираха проекта за водния цикъл на Сливен

07:46, 20 окт 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи най-мащабният проект, изпълняван от Община Сливен - „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен”.

„Изпълнението на водния проект е най-голямата инвестиция, която Община Сливен изпълнява през последните години и бих желал да благодаря на всички, които взеха участие в него за търпението, което проявиха по време на реализирането му”, каза заместник-кметът Румен Стоилов, който е и ръководител на проекта. Той представи ретроспекция на етапите на проекта и посочи, че реализацията му е протекла в две фази - първата по програма ИСПА на стойност 20 млн. евро, а втората е била предложена за кандидатстване по Оперативна програма “Околна среда” 2007-2013 г. на стойност до 25 млн. евро.

Стоилов изтъкна, че водния проект е бил един от най-трудните за осъществяване от общинското ръководство проекти, защото в хода му на изпълнение са възникнали сериозни трудности и ежедневни проблеми,  свързани с метеорологичните условия и със спряното плащане на евросредства по програма ИСПА.

След почти 2 години работа на терен, водният цикъл на община Сливен е успешно завършен. В периода от 2004 г. до 2015 г. са изпълнени дейностите - Рехабилитация на водоснабдителната мрежа – 20 511 метра; Рехабилитация на сградни водни отклонения – 1 639 броя;          Реконструирана канализационна мрежа – 17 452 метра; Рехабилитация на сградни канализационни отклонения – 1 309 броя; Изграждане на канализационна мрежа – 9 091 метра; Изграждане на сградни кан. отклонения –564 броя; Шахти : нови – 231 броя /рехабилитирани – 495 броя.

На пл. „Стоил войвода” днес от 11 часа ще се състои официалната церемония по откриването на обект „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама