14 кандидати за кметове от Благоевградска област с картончета от Държавна сигурност

08:20, 20 окт 15 / Политика 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
14 кандидати за кметове на населени места от област Благоевград са били тайни сътрудници на Държавна сигурност. Това стана ясно след като Комисията по досиетата обяви списък от 267 души, за които има данни, че са сътрудничили на комунистическите тоталитарни служби.

С картонче от ДС е кандидатът за кмет на Сандански от БСП Андон Ризов. Той е следван от кандидатът за управник на хаджидимовското село Копривлен. Доноси е писал и Благой Зулямски - претендент за кметското място в симитлийското село Полена от ГЕРБ. Скандално известният кмет на сатовчанското село Плетена и кандидат за нов мандат също е в списъка със сътрудници на Държавна сигурност. Той е издигнат от управляващата партия.

Агент на службите е бил и екскмета и депутат от ДПС Ахмед Башев, който е кандидат за кмет на община Гърмен. Той се е подвизавал под псевдонима "Манол". Той е вербуван от старши лейтенант Владимир Трендафилов на 26 май 1988 година. ДПС имат още един кандидат за кмет, чието име присъства в списъците. Това е претендентентът за кметския стол в якорудското село Черна Места Джемал Шарански.

Там са и имената на Димо Георгиев - кандидат за управник на петричкото село Габрене от НФСБ и кандидатът на ВМРО за село Церово Румен Радев. На тайните служби са сътрудничили още кандидатът на Атака за кмет на Разлог Благой Дункин и колегата му от Земеделски народен съюз за Мелник Наско Петев.

С картончета са още настоящият кмет на хаджидимовското село Блатска Иляз Ибишев. Той е кандидат за нов мандат, издигнат от местна коалиция "Бъдеще за община Хаджидимово", Андон Карачоров – кандидат на  местна коалиция „Роден край“ за село Чучулигово, Румен Крумов - кандидат за кмет на село Кулата от коалиция "Заедно за промяната" и независимият кандидат за селски управник на Церово Лефтер Едипов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама