Карти на районите, заплашени от наводнение, показва Басейнова дирекция – Пловдив

08:22, 20 окт 15 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Карти на седем от районите под заплаха и с риск от наводнения ще представи Басейнова дирекция "Източнобеломорски район", съобщиха от дирекцията в Пловдив.

Проектите са за средното течение от басейна на река Марица за 6 от определените райони със значителен потенциален риск от наводнение - за река Марица при Пловдив, за река Мечка, за река Стряма, за река Потока при град Съединение, за река Въча при град Кричим и за река Стара река при град Пещера, както и за горното течение от басейна на река Тунджа при град Калофер.

Картите са публикувани на интернет страницата на Баейновата дирекция за консултация с обществеността на 9 октомври за срок от 2 месеца. Те са част от първия План за управление на риска от наводнения и са изготвени като резултат от обществена поръча по проект "Разработване на Планове за управление на риска от наводнения", финансиран по ОП "Околна среда 2007-2015одина". Проектите на картите са изготвени за всеки от определените 31 броя райони със значителен риск от наводнения в Източнобеломорски район.

От Басейнова дирекция канят всички, които се интересуват от темата, за да се запознаят с изготвените карти и да дадат своето мнение по въпроса. Срещата е днес от 10,30 часа в хотел "Тримонциум".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама