Радан Кънев: Власт, която зависи от ДПС, не ни интересува

08:53, 20 окт 15 / Политика 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"За мен и колегите ми от Реформаторския блок власт, която зависи от ДПС, не е ценност и не ни интересува. Всъщност офертата на ГЕРБ беше точна такава – кабинет на малцинството, който да разчита и на БСП, и на ДПС за ключовите гласувания. Отговорът ни беше категоричен отказ, въпреки че имаше натиск върху на нас на три пъти".

Така съпрецедателят на Реформаторския блок Радан кънев коментира изказването на премиера Бойко Борисов, че реформаторите трябва да благодарят на ДПС, че са във властта.

В студиото на БНТ Кънев заяви, че именно партията на Лютви Местан се старае да разруши коалицията. Той добави, че от ГЕРБ добре знаят какво ги очаква ако останат във властта само с ДПС - "бавна и сигурна политическа смърт и то за месеци, а не за години", заяви Кънев.

"Общите им гласувания са грешки на ГЕРБ – плоския данък, абсурда с пенсионните фондове, запазването на НСО и против по-лесните рефенердуми. Това са дълбоко ретроградни теми и не е мъдрост или хитрост на ДПС – те използват грешките и на ГЕРБ, и нашите, за да представят себе си като важна част от баланса в Парламента, а те не са", добави Радан Кънев.

Той коментира и съдебната реформа след промените в Конституцията. "Трябва да започне бавният, тежък и мъчителен процес на прочистване на прогнилото тяло на съдебната система от болното. Това е дълъг процес”, каза съпрецедателят на Реформаторския блок.

На база на съществуващото мнозинство в настоящия парламент днес подписаният текст за промяна в Конституцията бе невъзможно добрият, той беше внесен след неистова борба, изнесена в различни моменти от ГЕРБ, Реформаторския блок, министър Христо Иванов”, заяви Кънев. Той подчерта, че „в името на това България да има най-сетне правосъдие би застанал до всеки“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама