Проверяват детски градини и училища за храненето на децата в Търговище

09:26, 20 окт 15 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два акта съставиха здравните инспектори в Търговище при извършени 134 текущи проверки на обекти с обществено предназначение. Едната санкция е наложена на физическо лице за употреба на биоциден препарат за дезинфекция на повърхности в читалище, а другата на началник на район за подаване в потребителската мрежа на питейна вода от централно водоснабдяване с лоши микробиологични показатели. Има издадени и три предписания за дезинфекция в читалище и във фризьорски салон и за спазване изискванията на  Наредбата за здравословното хранене на учениците.

Извършени са 6 инспекции по 3 тематични проверки, нформираха от Регионалната здравна инспекция.  3 от тях са наличие на въшки в училища и детски градини, 1 по профилактика и контрол на заразните болести и 2 по допускане посещението на болни деца в забавачките по време на предепидемичен и епидемичен за страната период по отношение на грип и острите респираторни заболявания.

Контролната дейност на РЗИ включва и 106 проверки относно забраните за тютюнопушенето и продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години, както и за здравословното хранене на децата и учениците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама