Д-р Петър Тодоров е първият носител на приз „Хипократ” в Разград

10:24, 20 окт 15 25 805 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началникът на Неврологичното отделение в МБАЛ “Св. Иван Рилски“ д-р Петър Тодоров е първият носител на новоучредената награда „Хипократ“. Тя се връчва за показан висок професионализъм и принос в развитието на лечебното заведение

Призът бе връчен от изпълнителния директор на разградската болница д-р Марин Керчев по време на тържественото отбелязване на професионалния празник на болницата.

Той уточни, че решението за удостояване с приза е взето на заседание на Комисията по оценка и развитие на лечебно-диагностичния процес към МБАЛ „Свети Иван Рилски”.

Д-р Керчев посочи, че ръководеното от д-р Тодоров отделение работи професионално, има отлични финансови резултати и перспектива в своето развитие. Той отбеляза, че Неврологично отделение е предложено за преминаване в по-високо трето ниво на компетентност, очаква се одобрението от страна на Министерстовото на здравеопазването. Изпълнителинят директор на разградската болница пожела на д-р Тодоров още дълги години живот и здраве, и да предаде опита си на младите колеги.

От своя страна д-р Тодоров благодари за оказаната чест. Сподели, че приема приза  като морална награда, макар и в края на трудови му стаж и е признание за  полаганите усилия от целия екип на отделението. Неврологично отделение е дълги години с много добри резултати, но едва сега се забеляза това, каза още д-р Петър Тодоров. Той благодари на д-р Керчев и на комисията за оценката.

В началото на тържеството изпълнителният директор направи равносметка на реализираното през изтеклите осем месеца от ръководството на Съвета на директорите. Той анонсира, че за следващата година е поставена амбициозна програма, която ще се изпълни с помощта и подкрепата на всички работещи в лечебното заведение.

Д-р Керчев благодари за проявеното желание за промяна от всички, като им пожела Свети Иван Рилски Чудотворец да ги съпътстна и закриля по трудния, но благороден път на медицинската професия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама