Българо-румънската земеделска група обсъжда общи действия за предотвратяване на екологични катастрофи

10:47, 20 окт 15 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осмото поред заседание на българо-румънската земеделска група заседава днес, 20 октомври, като домакин е Областна администрация - Русе. На нея присъстват представители на Общинска и Обласна администрация - Русе, както и техни колеги от Гюргево, а специален гост е Димитру Гаврила, зам.-председател на Общински съвет - Гюргево. 

Една от по-важните теми на срещата е "Общи действия за предотвратяване на екологични катастрофи", по която бе изнесена презентация. В обсъждането участие взе и комисар Димитър Павлов, началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе. 

Председателят на Сдружението на овощарите в Област Русе Николай Колев представи темата: „Добри практики за отглеждане на трайни насаждения в Област Русе. Интензивна овощна градина на подложка М9”. По-късно през деня работната група ще направи посещение и на овощни масиви в землището на с. Николово.

В дискусията се включиха още овощари от Област Русе и Окръг Гюргево, членове на Еврорегион Данубиус, представители на Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия, Агенция за безопасност на храните, Областна служба за съвети в земеделието и Областна дирекция по земеделие. В румънската делегация са включени и дистрибутори на плодове и зеленчуци, като основната им цел е да проучат обстановката за нови контакти и търговски взаимоотношения в района. 

Заседанието се организира от Областна администрация Русе, Окръжен съвет Гюргево, Асоциация Еврорегион „Данубиус“ и Трансграничен Бизнесцентър „Данубиус“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама