МВР отделя административните услуги в ново предприятие

11:06, 20 окт 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
МВР е една огромна машина с огромен двигател, който много бавно се задвижва. Това, което трябва да направим, е да има няколко малки двигателя, които да се движат по-бързо. В момента министерството не отговаря на нито едно от изискванията за административна структура. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова след днешното заседание на Министерския съвет.

Тя заяви, че се готви отделяне на ново предприятие в МВР. По думите й вече се обсъждат и редица административни мерки за реформа, но още не били в завършен вид, за да бъдат обявени. „Когато имаме всички, в момента се опитвам да ги остойностя, ще ви ги представя. Готвим достатъчно вътрешно организационни мерки, за да можем да направим системата по-динамична”, каза Румяна Бъчварова.

По думите й всички административни услуги, които МВР предоставя на гражданите, ще бъдат отделени в отделно предприятие. Това се отнасяло и за паспортните служби. „Преди два дни бях в Грузия. Там са отделени на звена администрациите преди много години и работи много добре", коментира Бъчварова.

Междувременно преди редовното заседание на министрите да започне, пред сградата на Министерски съвет беше организиран митинг от "Атака", които закриха предизборната си кампания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама