Медали за млади авиомоделисти от Търговище от национално състезание

11:10, 20 окт 15 / Спорт 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С два медала и четвърто място в отборното класиране се завърнаха от национално първенство състезателите от Клуба по авиомоделизъм към Младежки дом-Търговище, с ръководител з.м.с. Николай Николов. Националното първенство по авиомоделизъм за деца се проведе на летище Вълчитрън и на кордова писта Ловеч.

Отборът от Търговище се представи с 8 участника. Голяма част от тях се състезаваха в два класа, а двама от младежите в три.

В индивидуалното класиране второ място завоюва Деян Пламенов в клас "Деца" за модели, тласнати от ръка, състезаващи се за продължителност на полета. Индивидуално трето място в същия клас спечели Борислав Терзиев.

„Момчетата спечелиха още 4 четвърти, 2 пети, 10-то, 11-то и 12-то място в различните класове. Така отборът бе класиран на четвърто място", разказа Николай Николов. 

 „Не ни достигна 1 точка, за да влезем в тройката. Малшанс имаше Григор Димитров, който направи много успешни четири старта, но последния бе неуспешен и го изпрати на четвърто място. Илиян стана четвърти на кордови модели, защото при него се откъсна резервоара на модела и му провали шанса за победа. Поради болест друг от младежите, на когото възлагах надежди не успя да се включи. Като цяло момчетата се справиха добре. Радостен е фактът, че взехме медали в клас, в който досега не сме имали достатъчно добро класиране”, сподели още треньорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама