129 СИК са разкрити в обшина В. Търново

11:34, 20 окт 15 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
130 избирателни секции са разкрити до момента в община Велико Търново. Една от тях е подвижна, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Десислава Йонкова. "Броят на секционните избирателни комисии ще претърпи промяна, разбира се“, каза Десислава Йонкова.

Такива могат да бъдат разкривани 48 часа преди самия вот на 25-ти октомври. Разкриването става чрез заповед на ръководителя на дадено учреждение.

10 са завленията подадени от няколко населени места за разкриването на мобилна СИК, и тъй като не са само от едно село, както трябва да бъде по закон за разкриването на подвижна секция, то тя ще обслужва цялата община Велико Търново, уточниха още от Общинската избирателна комисия.

При местния вот право на глас имат всички граждани, които са с настоящ адрес повече от 6 месеца в една община.

Завленията, които трябваше да подадат избирателите, които искат да гласуват в определено населено място трябваше да се попълнят до 10 октомври в Община Велико Търново.

Бюлетините за местния вот няма да бъдат в пликове. Те ще се подпечатват два пъти, казаха още от Комисията. Предстоят обучения на членовете на секционните избирателни комисии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама