Пловдивчани могат да изберат по-точно отчитане на топлината

11:40, 20 окт 15 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да изберат месечен или дистанционен отчет на уредите за дялово разпределение, съветва своите клиенти EVN България Топлофикация. Все още има граждани ползващи сезонен отчет на уредите, а това води до рискове от големи разлики между прогнозно и реално потребление.

Основното предимство на месечния или дистанционния отчет е , че всеки месец клиентът заплаща своето реално потребление. Така се избягва възможността да се получат непредвидени високи изравнителни сметки в началото и края на отоплителния сезон.

Дистанционният отчет е най-добрата технология за отчитане на консумираната топлинна енергия в сградата, поясниха от дружеството. Предимствата са ежемесечнo отчитане, без изравнителни сметки и без фактури на база прогнозно потребление, точно и качествено отчитане на реално консумираната топлинна енергия.

Не се изисква първоначална инвестиция от клиента, намалява се възможността за неправомерно използване на енергията от недобросъвестни съседи. Данните се замерват между 1-о и 5-о число на месеца по електронен път, без влизане в имота. Включена е и пълна техническа поддръжка на уредите, включително метрологична проверка на водомерите. Възможен е наем на уредите.

При месечния (визуален) отчет се извършва ежемесечно ръчно отчитане на индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по отоплителните тела. Недостатъкът на този вид отчет е ежемесечното посещение в имота, т.е. осигуряване на достъп от страна на клиентите.

Към момента вече над 77% от всички клиенти на компанията използват предимствата на дистанционния или месечния отчет, предлаган от дружеството.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама